Hur ska man egentligen slippa notan nar man ar ett litet gang som gar ut och ater middag tillsammans? I Sverige kanns det som de tar vanligast att man helt enkelt raknar ut hur mycket man spenderat per person och man betalar for sig sjalv. I Italien istallet sa splittar man notan lika mellan alla narvarande vid bordet. Det spelar ingen roll om en person bara atit en huvudratt och druckit vatten till maten och nagra andra tagit in 3-4 ratter plus ol/vin/cocktails/grappa, man splittar fortfarande lika.
Jag var sjalv med om det i vintras nar jag var ute och at med min pojkvan och hans vanner. Min mage madde lite sa dar sa jag nojde mig med en risotto och en liten flaska mineralvatten och nar notan kom fragade jag lite diskret hur mkt jag skulle betala (jag visste att min risotto kostade 9euro) och fick till svar att det blir 57 euro per person. Jag svalde snallt min irritation och betalade men jag tycker verkligen inte att det ar ratt.
Aven trots att jag kan tycka att det det “svenska sattet” kan kannas lite stelt och snalt sa maste jag anda saga att det helt klart ar mer rattvist. Man kan sjalv besluta hur mycket pengar man vill lagga ut pa middagen och bestalla sin mat darefter. I Itailen maste man helt enkelt avsta att ga ut att ata om man inte har sa mycket pengar eftersom man inte kan kontrollera sjalv hur mkt som kommer spenderas.
Jag vet att manga inte haller med mig men jag tycker anda det ar upp till var person i sig att se till att de betalar for sig sjalva. Har man atit och druckit mer an de andra vid bordet sa tycker jag denne ska betala for det. Man behover inte rakna kronorna men jag tycker anda ratt ska vara ratt. Vad tycker ni???
xoxo
Jumat, 27 Februari 2009
Hur ska notan splittas?
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar